Lande med Røde, Hvide og Blå flag

De 3 mest brugte farver i flag er rød, hvid og blå. Det kan derfor ofte være svært at kende forskel på mange af disse flag, da de benytter sig samme farver og af og til samme design. Her har vi lavet en liste over alle de flag i verden, der indeholder en kombination af farverne rød, hvid og blå.

Hvilke flag er blå, hvide og røde?

Der er mange flag der er blå hvide og røde. Det er faktisk størstedelen af verdens flag der indeholder en af farverne hvid, rød og blå, men herunder kan du se alle de flag der kun indeholder farverne rød, hvid og blå. Det er blandt andre lande som Norge, Island, New Zealand og USA der har blå, hvide og røde flag.

Swaziland flag

Swaziland flag

Swazilands flag består af i alt fem forskellige farver. De mest markante farver i flaget er blå,...

New Zealand flag

New Zealand flag

New Zealands flag er et flag med stjerner på en mørkeblå baggrund. Stjernerne der kaldes the stars...

Australiens flag

Australiens flag

Australien har et flag der bære præg af dets fortid som koloni i det britiske imperium. I hjørnet...

Det Chilenske flag

Det Chilenske flag

Chile er et land i det sydamerikanske og deres flag har farverne rød, hvid og blå i sig. Det er et...

Det Russiske flag

Det Russiske flag

Det russiske flag stammer tilbage fra 1693, hvor det kun blev brugt af det russiske militær. Det...

Islands flag

Islands flag

Island er en af verdens mindste nationer, men de har meget stolte traditioner. Deres flag er...

Norsk flag

Norsk flag

Det Norske flag er et korsflag ligesom det danske er et korsflag. Farverne i det norske flag er...

Rød, hvid og blå flag med vandrette striber

Tit og ofte ser man flag med vandrette el. lodrette striber, især i Europa er det udbredt at se flag af denne type, men de findes over hele verden. De lande der har flag med rød, hvid og blå vandrette striber er:

  • Holland
  • Rusland

Man ser også nogle lande der har et flag med en enkelt vandret striber el. hvor der er en skæv feltopdeling med et enkelt felt med striber i, disse flag kan også have striber i farverne blå, hvid og rød.

Blå, hvid og rød flag med lodrette striber

Noget andet man også ser tit er flag med lodrette striber. Her kan du se en liste over lande med flag med lodrette striber:

  • Frankrig

Igen kan man også finde flag med delvist lodrette striber.

Blå, hvid og rød flag med stjerner

Flag er fulde af symbolik også selvom det ikke nødvendigvis ser sådan ud når det bare er striber el. korsflag. Et vigtigt symbol i mange flag er stjernen, herunder kan du se en liste over lande med røde, hvide og blå flag med stjerner.

  • USA
  • New Zealand
  • Cuba
  • Nordkorea
  • Chile

Frankrigs flag

Frankrigs flag lilleDet første flag vi tager fat i er det franske flag, som er rød, hvid og blå stribet. Det franske flag består af 3 lodrette striber, den første er rød, den anden er hvid og den tredje af blå, hvis man ser på flaget fra venstre mod højre.

Alle farverne har en symbolsk betydning. Den røde farver repræsentere Saint Denis, som er et symbol på kristendommen i Frankrig. Den hvide farver repræsentere den royale familie, som der er stor tradition omkring i Frankrig. Den blå farve er den originale farver i det parisiske flag, som var et af de første flag i Frankrig. Netop grundet farverne, opstår der ofte forvirring mellem det franske flag, og det næste flag vi skal til at kigge på.

Køb det Franske flag

Hollands flag

Hollands flag miniatureForveksler man nogle flag, er det ofte det hollandske og det franske, da de begge er stribede og begge har en rød, hvid og blå stribe. Forskellen på dem, er stribernes retning. Det franske flag har lodrette striber, mens det Hollandske flag har vandrette striber. En anden forskel kan være den røde farve, for den er nemlig originalt mere orange på det hollandske flag.

Det Hollandske flag består som nævt af 3 vandrette striber, en i rød, en i hvid og en i blå. Den røde stribe er dog traditionelt mere orange eller har et orange skær. Udover det siges det at være et af de første nationale flag i Sydeuropa, og det har derfor været inspiration til langt størstedelen af syd- og centraleuropæiske landes flag.

Køb det Hollandske flag

Storbritaniens flag

Det britiske flag lilleStorbritaniens flag bliver også kaldt Union Jack. Det bliver det fordi det er en sammenlægning af flagene, der repræsentere landende på den britiske ø. Det er dermed en sammensmeltning af det Engelske, det Skotske og det Irske flag. Da alle tre nationer altid har været kendt som meget religiøse, har de naturligvis også korsflag. Det specielle ved det britiske korsflag, er at det både har diagonale kors og tværgående kors.

Farverne i flaget tilskrives kombinationen af farverne fra de 3 flag, det er en sammensætning af. Der er både et rødt og et hvidt diagonal kors og tværgående kors. Den resterende del af flaget er blåt, som stammer fra det skotske flag.

Køb det Britiske flag

Norges flag

Det norske flag lilleNorges flag er det eneste flag i skandinavien der har alle farverne, rød, hvid og blå. Det norske flag er inspireret af danske flag, og deraf er det også et korsflag. Inspirationen kommer også i høj grad af den tætte historie der er mellem de nordiske lande. Dengang danskerne reergerede som vikinger, lå store dele af Norge og Sverige under det danske rige. Grænserne i Norden er ofte gået frem og tilbage, men i mange år har Danmark faktisk været det dominerende land.

Norge og Danmark har i omkring 100 år delt det samme flag. Da brugte man det danske flag mønster og farver. Det blå kors kom ind i midten da Norge løsrev sig designede deres eget falg. Desgineren af falget valgte at bringe aspekter med både fra det svenske og danske flag. Derfor indeholder det norske flag farverne rød, hvid og blå.

Køb det Norske flag

Islands flag

Det Islandske flag lilleTekst

Køb det Islandske flag

Ruslands flag

Ruslands flag miniatureTekst

Køb det Russiske flag

Chiles flag

Køb Chiles flag

Thailands flag

Køb Thailands flag

Tjekkiets flag

Køb det Tjekkiske flag

Costa Ricas flag

Køb Costa Ricas flag

Nordkoreas flag

Køb det Nordkoreanske flag

Taiwans flag

Køb Taiwans flag

Cubas flag

Køb det Cubanske flag

Den Dominikanske Republiks flag

Køb flaget

Kroatiens flag

Køb Kroatiens flag

Serbiens flag

Køb det Serbiske flag

Australiens flag

Køb det Australske flag

Færøernes flag

Færøernes flag lilleTekst

Køb det færøske flag

New Zealands flag

Køb New Zealands flag