Det Russiske flag

af | sep 13, 2019 | Flag, Rød, hvid, blå | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Det Russiske flag. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Det Russiske flag

Det russiske flag stammer tilbage fra 1693, hvor det kun blev brugt af det russiske militær. Det er som mange andre europæiske flag en sammensætning af 3 forskellig farvet striber. Rusland har en meget voldelig historie, og har været involveret i mange krige de seneste 100 år, men det har dog ikke haft den store betydning for deres flag som har været det samme stort set hele perioden. Undtagelsen er årgangen hvor Rusland var kendt som Sovjetunionen og havde et kommunistisk styre.

Køb det Russiske flag hos vores samarbejdspartner ved at klikke på knappen herunder. Det fås til priser fra kun 79 kr. alt efter størrelse og kvalitet.

Om Ruslands flag

Man har som nævnt kendt til det nuværende russiske flag siden 1693, men dengang var det dog ikke nationalflaget. Det er typisk for mange flag at de først er blevet brugt til søs af militæret og derefter er blevet det officielle nationalflag, ligesom det er tilfældet for Ruslands flag.

Der er flere historier om hvordan det russiske flag blev til. En af historierne siger at flaget stammer fra Holland. Da russerne i sin tid købte sit første flåde skib, ankom det fra Holland men et flag på. Dette flag havde de tre farver: blå, rød og hvid, derfor besluttede man at bruge disse farver på på russernes egne skibsflag. Man lavede dog om på rækkefølgen og sammensætningen på farverne. Da man ikke ved præcis hvordan eller hvor farverne stammer fra, tilskrives de heller ikke nogen bestemt betydning.

Sovjetunionens flag

En årgang var Rusland kendt under navnet Sovjetunionen, som var et kommunistisk styre. Det medbragte en ændring af det russiske flag, og endda en meget drastisk ændring. Det nye flag havde absolut ingen paralleller til det ellers kendte rød-blå-hvide flag.

Sovjetunionens flag var det officielle flag i Rusland fra 1923-1991, og var en følge af den russiske revolution i 1917. Det nye sovjetiske flag var helt rødt, den røde farve symboliserede revolutionen hvilket farven rød var blevet brugt til mange gange før den russiske revolution. I højre hjørne var en sammensætning af en hammer og et segl i farven gul.

Sovjetunionens flag

 

Hammeren repræsenterer arbejderne og seglet repræsenterer bønderne, og at det var dem der sejrede i den russiske revolution. Hammeren og sejlet er sidenhen blevet et symbol på kommunismen og selv sovjetunionens flag ses også som et kommunistisk symbol. Stjernen over hammeren og seglet repræsenterer det regerende kommunistiske parti, der efter revolutionen kom til magten.

Efter 1991 vendte man igen tilbage til den klassiske tricolore, med den hvide stribe øverst, den blå i midten og den røde nederst, alle fylder de lige meget i flaget.

Ruslands nationaldag

På nationaldagen i Rusland flager hele landet med det nuværende flag den hvid-blå-røde tricolore. Nationaldagen er en officiel mærkedag i Rusland og er blevet afholdt siden 1994. Nationaldagen bliver fejret hvert år den 22. august.

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame