Nordiske flag

Populære Nordiske flag

Klik på linket, for at købe flaget.

  1.   Det danske flag - Dannebrog (lille) Danmarks flag
  2.   Det norske flag lille Norges flag
  3.   Det svenske flag lille Sveriges flag
  4.   Det finske flag i lille størrelse Findlands flag
  5.   Det Islandske flag lille Islands flag

Vælg mellem

Nordiske flag

Danmarks flag

Islands flag

Sveriges flag

Færøernes flag

Norges flag

Grønlands flag

Finlands flag

Alle Nordiske flag

Her på siden finder du et overblik over alle de Nordiske flag. Nordiske flag er flag fra landende: Danmark, her menes også Færøerne og Grønland, Sverige, Norge, Finland og Island. I alle de nordiske lande er der også en lang række såkaldte egnsflag, som repræsentere en mindre del af befolkningen eller en tidligere selvstændig region i landet. Det er ikke alle egnsflag du kan finde her, men de mest betydningfulde vil være her.

Danske Flag

Det mest solgte flag i Danmark er ikke så mærkeligt, det danske flag – Dannebrog. Er du på udkig efter et godt dansk flag, til din flagstang, så kan du her på siden finde danske flag i aller bedste kvalitet. Du kan både finde klassiske danske flag, flag til fødselsdage og pynt, vimpler og mange andre danske flag.

Det danske flag består af 2 farver: postkasserød, som vi kalder det herhjemme og hvid. Flaget er rødt med et venstre lokaliseret hvidt kors. Det siges at det danske flag faldt ned fra himlen under et slag danskerne var ved at tabe. Det danske flag er det ældste nordiske flag, og har derfor lagt design til mange af de andre nordiske flag, blandt andet det svenske flag.

Svenske Flag

Svenskerne er vores naboer, og deres flag ligger ikke så langt fra vores udseende mæssigt. Som naboer er vi også gode til at støtte op om hinanden i sport, hvis vi da ikke lige spiller imod hinanden. Af den simple grund og fordi der også bor mange svenskere i Danmark, er det svenske flag også blandt de mest solgte i Danmark. Vi bruger som regel også udenlandske flag, når vi gerne vil vise sympati for en tragisk hændelse i det pågældende land.

Sveriges flag er blåt og gult, to helt andre farver end det danske flag består af. Designet er dog præcis det samme som i Danmarks flag, nemlig en baggrund i blå og et gult kors. Det svenske flag er inspireret af det danske, og farverne kommer fra det svenske våbenskjold, der i mange år blev brugt som nationalsymbol.

Norske Flag

Norges national flag er et trefarvet korsflag, i farverne blå, rød og hvid, hvilket er de mest brugte farver i moderne flag. Det norske flag er også inspireret af det danske flag, og ligesom i både Danmark og Sverige, er der også en række egnsflag med korsflagsdesignet. Egnsflag er dog ikke ligeså udbredt i Norge.

Andre Nordiske flag

Der er mange mindre nordiske lande, som også har deres eget flag. Det er blandt andet Finland, Island, Færøerne og Grønland. Alle har de lod sig inspirere af det danske flags design.

Finlands flag er et korsflag, som er hvidt med et blåt kors. Det er desginet præcis ligesom det danske og det svenske flag, med farverne værende den eneste forskel.

Islands flag er ligesom Norges flag trefarvet. Det er også de samme farver der er brugt i det islandske flag. Det Islandske flag er også et korsflag, og den originale inspiration stammer derfor fra Danmark, men farve og design mæssigt har de hentet meget fra Storbritanien og Norge.

Grønland og Færøerne er begge danske kolonier, og er derfor ikke reele lande, men mere en slags stat eller region. Det forhindre dem heldigvis ikke i at have deres eget flag, som symbolisere deres stat. Færøernes flag er igen en variation af det norske og islandske flag, hvor farverne bare er fordelt på en tredje måde. Det grønlandske flag er et af de eneste nordiske flag, der ikke er et korsflag. Det er rødt og hvidt, men en cirkel i midten der også er delt i farverne rød og hvid.

Nordiske egnsflag

Et egnsflag er et flag der repræsentere en bestemt del eller egn af et land. Det er meget udbredt i de nordiske lande, og især i Danmark og i Sverige er der rigtig mange forskellige egnsflag. I Danmark har vi blandt andet Bornholm, som har et meget kendt egnsflag, og i Sverige er det steder som Småland og Øland der har deres eget flag.