Røde og hvide flag

De 3 mest brugte farver i flag er rød, hvid og blå. Det kan derfor ofte være svært at kende forskel på mange af disse flag, da de benytter sig samme farver og af og til samme design. Her har vi lavet en liste over alle de flag i verden, der indeholder en kombination af farverne rød, hvid og blå.

Japans flag

Japans flag

Japans flag er meget simpelt og elegant bestående af bare to geometriske former i forskellige...

Tyrkisk flag

Tyrkisk flag

Facts om det tyrkiske flag Farver rødt og hvidt Intet officielt navn 2 symboler: måne og stjerne...

Hvilke flag er røde og hvide?

Det Danske flag står selvfølgelig forrest i hukommelsen, når man skal komme på et rødt og hvidt flag, men sandheden er at det Danske flag er langt fra det eneste røde og hvide nationalflag og måske fordi det på en måde er moderen til nationalflag. Herunder kan du se alle røde og hvide nationalflag.

Hvilke flag er rød, hvid og rød?

Nogle flag har kun to farver, men hvor der er en opdeling af flaget, så den ene farver går igen flere gange eller i flere felter kan man sige. Nogle af de landes flag der er rød, hvis og rød er:

  • Canada
  • Østrig

Selvom et flag kun har 2 farver, ser man ofte flere mønstre i disse flag for at gøre dem lettere genkendelige. En populær måde at gøre det på er korsflaget som vi har i Danmark med det danske flag der er rødt med hvidt kors. Englands flag er lige omvendt af Danmark og er et hvidt flag med rødt kors el. kryds om man vil.