Canadas flag – The Mable Leaf

af | feb 13, 2018 | Flag, Rød, hvid | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Canadas flag – The Mable Leaf. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Canadas flag – The Mable Leaf

Det Canadiske flag består af farverne rød og hvid. Kendetegnet ved flaget er det store blad – “maple leaf” – i midten af flaget. Det er ikke bare kendetegnet ved flaget, men er hele Canadas national symbol. “The Maple Leaf” er placeret i midten af flaget i en bred hvid stribe, som er omgivet af to smallere røde striber. Flaget kaldes også “The Maple Leaf” i daglig tale. Længere nede på siden kan du læse meget mere om flagets historie.

Canadas flag 60×90 cm

Pris: 74,00 kr.

Canadas flag 90×150 cm

Pris: 99,00 kr.

Canadas flag 150×240 cm

Pris: 229,00 kr.

Det Canadiske flag er rødt og hvidt og kendetegnet ved det store røde blad i midten af flaget, af samme grund går flaget også under navnet “The Maple Leaf”. På Fransk, som er et udbredt sprog i Canada, kaldes flaget “l’Unifolié” som betyder “The One-leafed”.

Det Canadiske flag består som sagt af 2 farver, rød og hvid. I midten er en bred hvid stribe der, med en rød stribe på hver side. I den hvide stribe er et symbol af et blad fra et ahorntræ, som er Canadernes nationalsymbol. Bladet er helt rødt og på engelsk hedder det et maple leaf.

Det Canadiske flags historie

Efter mange år uden et officielt Canadisk flag besluttede den daværende Canadiske præmierminister i 1964 at der skulle lave om på det. Det startede en stor debat om et nyt Canadisk nationalflag, som endte med tre forskellige flag hvor flaget med maple leaf designet blev valgt. Flaget havde sin første officiele hejsning 15. februar 1965 og har siden være fejret som den officielle Canadiske flagdag.

Canadiske flagregler og flagdage

Canada har ikke nogen love omkring brug af flaget, men der er udgivet en pjece kaldet “Flag Etiquette in Canada”, som indeholder en række punkter der guider til brugen af flaget og hvordan det helst skal bruges og optræde alene og sammen med andre flag.

Flagdage

Canada har ikke stor tradition for flagdage ligesom vi har det herhjemme. Flaget bruges til bestemte lejligheder og nationale fester, og så flages der også med ved offentlige bygninger. Canada har en flagdag der gælder for hele nationen og det er deres nationale flagdag.

  • 15. februar – Canadas nationale flagdag

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame