Japans flag

af | apr 1, 2022 | Flag, Rød, hvid | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Japans flag. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Japans flag er meget simpelt og elegant bestående af bare to geometriske former i forskellige farver. En hvid firkant som er det der udgør selv flaget og inde i den en rød cirkel. Det er med en række andre flag et af de mest simple i verden.

Flaget i rød og hvid blev officielt taget i brug i 1854, men der er en del forskellige versioner af flaget alt efter i hvilken sammenhæng det bruges. Der er blandt andet et militærflag, et kejserligt flag og så er det et flag der blev brugt meget før anden verdenskrig. Dette japanske flag blev dog også først det officielle nationalflag for Japan i 1999.

Hvad hedder Japans flag?

Japans flag har også navnet Nisshōki der er et officielt navn i Japan, og det betyder solens flag. Der er dog et andet navn for flaget der er mere udbredt og det er Hinomaru der betyder solens cirkel el. cirklen af solen.

Navnet på flaget kommer af at man også kalder Japan Land of the rising sun el. på dansk Landet af den stigende sol. På et andet design af flaget går der også røde stråler ud fra den røde cirkel hele vejen rundt på flaget.

Betydning af cirkel symbolet i det Japanske flag

Cirklen i det japanske flag symbolisere blot solen, den opstigende sol. Det kan man ligge meget mere betydning i, men der er ikke nogen officiel forklaring på netop valget af farver i det japanske flag.

En folkehistorie lyder på at farver er et symbol på noget religiøst, som det ofte er tilfældet med flag. Den røde farver symbolisere det hellige og det fælles i religioenen, mens den hvide farve symbolisere det der ligger uden for religionen.

Denne side og dens informationer er lavet i samarbejde med japansk-sodavand.dk der er en online guide til de finurlige japanske sodavand med kugler i låget og sjove smage og farvesammensætninger.

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame