Tyrkisk flag

af | dec 21, 2016 | Flag, Måne, Rød, hvid, Stjerner | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Tyrkisk flag. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Tyrkisk flag

af | dec 21, 2016 | Flag, Måne, Rød, hvid, Stjerner | 0 Kommentarer

Facts om det tyrkiske flag

  • Farver rødt og hvidt
  • Intet officielt navn
  • 2 symboler: måne og stjerne
  • Officielt anerkendt i 1936
Det tyrkiske flag har en kort historie, men vejen til et stabilt land med en flot fane har været lang og blodig. Tyrkiet har nemlig ligget i et område i verden der har været meget præget af store nationers krige gennem tiderne og selve landet har derfor også været under mange forskellige nationers flag. Her får de historien om det tyrkiske flag.

Historien om Tyrkiets flag

Det tyrkiske flag som det ser ud i dag har været det officielle siden 1936, men har sine rødder helt tilbage fra 1844 hvor man tog det i brug. Flaget stammer fra Ottoman imperiet der regeret i området før Tyrkiet gjorde det. Det er uklart hvordan det lige netop er blevet månen og stjernen der er symbolerne i det tyrkiske flag, men der en fortælling der går på at grundlæggeren af Ottoman huset, Osman d. 1. så en måne rejse sig fra brystet af en Qadi hvis datter han skulle giftes med og det inspirerede ham til flagets udseende. En anden historie fortæller at grundlæggeren af Tyrkiet Kemal Atatürk så månen og stjernen i uafhængighedsslaget om Tyrkiet og derefter blev det et symbol på frihed i landet.

I hvert har flaget for Osmanriget og Tyrkiet set sådan ud de sidste 150 år ca. Før det har fanen der har vejet over landet skiftet, som territoriet er skiftet mellem de krigsherre der har hersket over området.

Flagets design

Designet på falget virker udadtil meget simpelt, men ifølge tyrkisk lovgivning er der strenge regler for proportionerne af flaget og placeringen af månen og stjernen. Symbolerne, månen og stjernen, er placeret ganske lidt til venstre for midten og er helt hvide, mens den røde baggrundsfarve også er helt unik.

Tyrkiets variationer af flaget

Som mange lande jo gør det bruger Tyrkiet også variationer af det originale flag. I dag har de 3 forskellige variationer af flaget, der bliver brugt alt efter hvem der flages for og hvilken anledning det er der flages i. Du kan se de 3 variationer nedenfor. Den første variation har en gul stjerne eller sol omgivet af mindre gule stjerne oppe i højre hjørne. Det er præsidentens flag i Tyrkiet, der bruge når det vedrøre lejligheder der har med præsidenten at gøre.

Den anden variation af flaget bruges af de tyrkiske toldere. Det ses sjældent men ikke desto mindre eksistere det og bruges af og til. Variationen her er den grønne streg hel vejen rundt i flaget kant. Den går dog ikke helt ud til kanten, men holder sig indenfor et stykke inde på det røde og omringer både månen og stjernen i flaget.

Den sidste variation af det tyrkiske flag er et militærflag. Det er et flag der symbolisere at den tyrkiske hærfører er til stede, med andre ord har den øverste general sit helt eget flag. Flaget er en del anderledes i det det er helt firkantet og centreret i flaget er en hvid firkant der indeholder månen og stjernen, men i dette flag er symbolerne helt røde.

Den Tyrkiske præsidents flag

Tyrkiet præsidents flag

de-tyrkiske-tolderes-flag

Toldernes flag

den-tyrkiske-haerfoerers-flag

Den Tyrkiske hærførers flag

Tyrkiets flagdage

  • 19. maj: Atatürks mindedag
  • 30. august: Sejrens dag
  • 28.-29. september: Republikkens dag

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame