Frankrigs flag – les tricolore

af | nov 5, 2017 | Flag, Rød, hvid, blå | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Frankrigs flag – les tricolore. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Frankrigs flag – les tricolore

Det franske flag består af farverne blå, hvid og rød. De 3 farver er fordelt på 3 lodrette striber med samme bredde, hvor den første er blå, den midterste er hvid og den sidste er rød. Her kan du købe franske flag, samt læse om historien bag flaget. Her kan du købe franske flag i mange størrelser og kvaliteter. Du kan også købe franske brodflag, flagguirlander mm.

Fransk flag 60×90 cm

Pris: 74,00 kr.

Fransk flag 90×150 cm

Pris: 99,00 kr.

Fransk flag 150×240 cm

Pris: 229,00 kr.

Franske deluxe flag i høj kvalitet

Ønsker du et fransk flag i højeste kvalitet, så kan du bestille det herunder. Et Fransk deluxe flag er lavet i kraftigt stof der kan tåle kraftigt vind og vejr. Du kan købe franske deluxe flag som alm. flag, håndholdte flag, bordflag, bilflag og kropsflag. Hver opmærksom på at alle deluxe flag er bestillingsvarer og der kan derfor gå op til 14 dage før de kommer frem.
Ligesom det danske flag, har det franske flag også givet inspiration til en række andre europæiske flag, blandt andet italienerne har lod sig inspirere af Frankrigs flag. Det var under Napoleon Bonaparte at Frankrig tog det flag til sig de har i dag.

Det franske flags historie

Frankrigs flag har haft rigtig mange skikkelser gennem tiden, flaget har dog haft dets nuværende design i omkring 200 år. Det har altid været farverne rød, blå og hvid der er blevet brugt i franske faner og symboler. I middelalderen brugte det franske kongerige et rødt banner, og senere brugte kongerne en blå fane og en bar en rød kappe der skulle beskytte kongen. Under 100-års krigen hvor Frankrig kæmpede mod England, brugte England et rødt kors, som vi også kender fra deres flag i dag, og Frankrig brugte et hvidt kors. Det hvide kors blev brugt ovenpå enten en rød farve, men oftest en blå farve.

I 1789 begyndte ordensmagten at gå med emblemer der indeholdt farverne rød, hvid og blå. Farverne rød og blå kom fra det parisiske flag, og farven hvid blev tilføjet for at skabe et national symbol. I 1790 forvandlede man dette emblem til et flag. Dette flag var dog ikke helt det samme som vi kender i dag, den første stribe fra venstre var rød, striben i midten var hvid og den til højre blå, idag er farverne placeret omvendt i flaget. Det skete blot fire år efter at man have lavet det første flag, at farverne blev vendt om. Trods flagets officielle status brugte man det ikke under den franske revolution, og det slog først rigtig igennem i år 1830 under Louis Phillipe 1. Siden da har det været Frankrigs nationalflag og -symbol. Grunden til det ikke fik den store betydning under revolutionen i Frankrig, var at der opstod splittelse i landet. De royale tilhængere tog farven hvid til sig, og socialisterne tog farven rød som symbol.

Paris’ flag

 

Fransk nationalemblem år 1789

 

Frankrigs flag 1790-1794

 

Det franske flags farver

I lande som Frankrig og Italien, tilskynder man farverne i flagene stor betydning og symbolik. Det har man ikke den store tradition for i fx det nordlige Europa. Det franske flag består af 3 farver som alle repræsentere hver deres betydning for det franske folk.

Klassesamfundet

De tre farver i det franske flag menes at repræsentere blandt andet klassesamfundet, som Frankrig, Europa og Verden dengang var delt op i. Man opdeler stadig samfundet i klasser i dag, men det er på en helt anden måde. Man delte det op i 3 klasser: De religiøse ledere repræsenteret af farven blå, de royale repræsenteret af farven hvid, og de almindelige folk der ikke var en del af nogle af de andre klasser, repræsenteret af farven rød.

Den franske revolutions motto

Den anden betydning af farverne kan tillægges den franske revolutions motto, som var: frihed, lighed og broderskab. Frihed repræsenteret af farven blå, hvid repræsentere lighed og rød broderskab. Det giver god mening at tillægge farverne disse betydninger, da flaget først rigtig blev taget til sig af befolkningen, efter revolutionen havde fundet sted. Det er ikke de eneste betydninger farverne har, nedenfor kan du se hvad farverne ellers kan betyde.

Blå

Den blå farve i det franske flag er en af de oprindelige farver i Paris’ flag, det hovedgrunden til at den er en del af det franske flag. Farven blå har dog også andre betydninger for Frankrig. Den blå farve er et symbol på Saint Martin eller Martin af Tours, han er en af de mest kendte personligheder i fransk historie og var en meget religiøs mand. Blå er sammen med rød også associeret med Jomfru Maria, der har stor betydning i den franske tro.

Hvid

Den hvide farve symbolisere generelt de royale. I Frankrig var det royalisterne der bar den hvide farve under revolutionen, og det har gennem historien også været grundfarven i mange franske kongeflag.

Rød

Farven rød er ligesom blå, oprindeligt en del af det parisiske flag. Den siges at repræsentere Saint Denis, som er den anden store kristne personlighed i Frankrig. Farven rød blev også brugt på de første bannere man brugte til at repræsentere Frankrig, og som farven på den franske kongekappe.

Frankrigs nationale flagdage

Den eneste officielle flagdag vi kender til er Bastilledagen. Det var dagen hvor nogle vrede oprørsgrupper stormede Bastilleborgen i Paris i protest mod enevælden, og dermed startede den franske revolution. Dagen fejres hvert år d. 14. juli, med en stor parade på Champs-Élysées. Der er også stor tradition blandt franske cykelryttere, at gå efter og vinde etapen der bliver kørt i Tour de France på Bastilledagen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame