Spansk flag – La Rojigualda

af | nov 6, 2017 | Flag, Rød, gul | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Spansk flag – La Rojigualda. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Spansk flag – La Rojigualda

Det Spanske flag har en spændende historie og har ændret sig meget gennem tiden. I dag er det i farverne rød og gul og består af 3 vandrette striber. I midten er en bred vandret stribe omgivet af to smallere røde striber. I den gule stribe er også det spanske våbenskjold, selvom flaget også kan fremgå uden dette. Her kan du læse om flagets historie og købe diverse spanske flag.

Spansk flag 60×90 cm

Pris: 74,00 kr.

Spansk flag 90×150 cm

Pris: 99,00 kr.

Spansk flag 150×240 cm

Pris: 229,00 kr.

Spanske flag i høj deluxe kvalitet

Ønsker du et spansk flag i højeste kvalitet, så kan du bestille det herunder. Et Spansk deluxe flag er lavet i kraftigt stof der kan tåle kraftigt vind og vejr. Du kan købe spanske deluxe flag som alm. flag, håndholdte flag, bordflag, bilflag og kropsflag. Hver opmærksom på at alle deluxe flag er bestillingsvarer og der kan derfor gå op til 14 dage før de kommer frem.

iHvordan ser det Spanske flag ud?

Det spanske flag er som de fleste sydeuropæiske flag ikke et korsflag. Det består istedet af vandrette striber i forskellige farver. Spaniens flag bliver i dag brugt i to forskellige designs, begge er det gule og røde flag, forskellen består af et våbenskjold der er placeret i den gule stribe i flaget. Det ene flag man bruger har altså et våbenskjold, hvor det andet består af et flag med en rød, en gul og en rød stribe.

Hvad hedder det Spanske flag?

Det spanske flag hedder Rojigualda, som betyder Rød Farvereseda – Roji betyder rød og gualda betyder farvereseda. Farvereseda er en plante der vokser vildt i naturen og er gul, hvilket passer på den gule stribe i det spanske flag, og så er den omgivet af farven rød oppe og nede. Der af kommer det populære navn til flaget i Spanien – Rojigualda.

Hvor gammel er Spaniens flag?

Spaniens flag er fra 1785 og dermed mere end 230 år gammelt. I 2021 er flaget helt præcist 236 år gammelt.

Det er lavet som søflag af en spansk kunstner, der lavede 12 forskellige udgaver af et spansk flag, hvor det nuværende var det der blev valgt som repræsentant for det spanske land.

Spaniens flags historie

Det spanske flags oprindelse stammer tilbage fra 1785, hvor det blev valgt af Charles den 3. af Spanien til at være flaget der skulle repræsentere Spanien til søs. Det blev udvalgt blandt 12 forskellige flag, der var designet af samme spanske kunstner. Det er det søflag der har lagt grund for det nuværende flag. I mange år blev det kun brugt på vandet, men i starten af 1800-tallet begyndte man at se de første flag blive brugt at af militæret på land. I 1843 gjorde dronning Isabella 2. flaget til Spaniens officielle nationalflag.

Som de fleste andre lande havde Spanien i mange år deres våbenskjold til at repræsentere nationen, da selve landet var delt op i mange regioner som brugte forskellige faner. De ældre flag bestod ofte af symboler med betydning for en religion eller andet. Nogen af dem havde de samme farver som det nuværende spanske flag. Farverne i det nuværende flag stammer fra Aragoniens flag, som var flaget for et af de spanske kongeriger. Man mener at Aragoniens flag stammer fra omkring år 1150.

Aragoniens flag ca. 1150

 

I 1978 blev det spanske flag defineret i den spanske grundlov. De fik navnnet La Rojigualda, og blev defineret med de nuværende farver og sammensætning af dem.

Flagets design

Det spanske flag består af to farver: rød og gul. Farverne er fordelt på 3 vandrette striber i flaget, den øverste og nederste striber er rød, og den midterste striber er gul men er ligeså bred som de 2 røde til sammen. Flaget bliver brugt i to udgaver, som du også kan se herunder. Den ene udgave bruges som et civil flag, og indeholder altså ikke det spanske våbenskjold. Den anden udgave er det officielle spanske nationalflag, og der er våbenskjoldet inkorporeret i flaget, hvor det er placeret lidt til venstre i den gule stribe.

Spaniens civilflag

 

Spaniens nationalflag

 

Læs om forskellen på et civilflag og nationalflag.

Spaniens officielle flagdage

Flagrende spansk flag

Det er sparsomt med oplysninger om Spaniens nationaldage på nettet, du må derfor meget gerne kontakte os hvis du ved noget vi ikke gør. Herunder er en liste over vigtige spanske dage, om de flager i hele landet på disse dage vides ikke, men de har stor betydning og lange traditioner i landet.

  • 12. oktober – Spaniens nationaldag.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame