Vimpel flag til flagstang

af | jan 22, 2024 | Flag | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Vimpel flag til flagstang. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Et vimpel flag er et populært valg til en flagstang, da reglerne for et vimpel flag til flagstang, er at det må være hejst op i flagstangen hele tiden, med andre ord skal du altså aldrig hejse din vimpel ned, selvom der kan være situationer hvor det er en fordel at gøre det.

En vimpel er i korte træk et meget aflangt trekantet flag, der starter med den falde kant ind mod flagstangen og derfra går det ellers ud i en spids, som det også ses på billedet herunder.

BILLEDE

De normale flagregler betyder at du rent faktisk skal hejse dit flag op og ned på bestemte tidspunkter, men det gælder ikke for en vimpel, som du også kan få som Dannebrogsflag med rød baggrund og hvidt kors.

Selvom du ikke skal hejse din vimpel hverken op eller ned på bestemte tidspunkter, så er det en god idé at tage vimpel flaget ned, hvis det f.eks. er stormvejr eller generelt uvejr i en længere periode. Det slider nemlig på flaget og kan betyde at det hurtigt går i stykker, hvorfor du så skal købe et nyt vimpel flag.

Hvor stor skal en vimpel være?

Der er generelt ikke ligeså strikse regler for en vimpel, men det fås i forskellige størrelser. Det gør de primært så du får en vimpel der passer i størrelsen til den højde flagstang du har.

Det der variere i størrelsen på et vimpel flag, er typisk længden. Det er altid smalt og langt, så det er længden der er afgørende for hvilket vimpel flag du skal vælge til netop din flagstang.

Hvor lang skal en vimpel være?

Vimpel flag skal være den halve længde af flagstangen, så de kan ende ud med at skulle være ret lange.

Har du en 8 meter høj flagstang, så skal du have en 4 meter lang vimpel, har du en 12 meter lang flagstang, så skal du have en 6 meter lang vimpel.

I sidste ende bestemmet du selv hvor lang du vil have den, men det er tommelfingerreglen for brug af vimpler i flagstænger.

Forskellen på vimpel flag og stander flag

Der er også noget der hedder stander flag, som minder meget om vimpel flag. Et stander flag er dog knapt så smalt som et vimpel flag, og så skal det også kun have en længde der svare til 1/3 af flagstangens højde.

Et stander flag kan bruge på samme måde som et vimpel flag, altså hele året rundt.

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame