Marokko flag

af | mar 29, 2022 | Flag, rød grøn, Røde, Stjerner | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Marokko flag. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Marokkos flag har en rød, mørkerød, baggrund og midt i flaget er en grøn stjerne. Den grønne stjerne er en stregstjerne og er altså ikke fyldt ud med grøn farve, hvilket gør at man kan se den flotte røde baggrund i mellem stjernens linjer. Den grønne stjerne i Marokkos flag er også det man kalder for et pentagram, en femtakket stjerne der ofte er brugt i religiøse sammenhæng.

Det grønne pentagram er også i farven mørkegrøn og fremgår derfor ikke så tydeligt på den mørkerøde baggrund. Den røde farve i Marokkos flag symbolisere Muhammeds efterkommere i religionen islam. Den grønne stjerne blev senere tilføjet for at flaget ikke skulle forveksles med kommunismen, som også havde valgt rød som deres farver, dog en noget kraftigere rød. I først omgang var stjernen sekstakket, men blev senere ændret til kun at have fem takker, man mener også det skete for ikke at skabe forveksling med den sekstakkede jødiske davidsstjerne. I samme omgang gav det også anledning til at symbolisere de 5 søjler som islam er bygget på.

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame