Hvorfor flager vi på halv?

af | jan 22, 2024 | Flag | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Hvorfor flager vi på halv?. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Hvis du oplever et flag der er på halv, så er det højst sandsynlig fordi nogen er gået bort eller der finder en bisættelse el. begravelse sted. Det kan også være at du køre forbi en have hvor der holdes gravøl, og man derfor har valgt at sætte flaget på halv.

I alle fald er det i hvert fald en af de hyppigste grunde til at der bliver flaget på halv. Nogle gange og nogle steder har man nationale sørgedage og sågar kan internationale sørgedage også forekomme, ved meget tragiske lejligheder der berører flere lande og befolkninger. I så fald kan man også vælge at flage på halv.

Generelt flages der på halv i forbindelse med sorg og død.

Hvornår må man flage på halv?

Der er generelt to tidspunkter man oplever et flag på halv:

  1. Når en person er afgået ved døden, er der mange der vælger at flage på halv på dødsdagen, fra dødsfaldet indtræffer (el. solopgang) til solnedgang.
  2. Når der afholdes begravelse/bisættelse hejses flaget først helt op, hvorefter der så hejses på halv indtil begravelsen er færdig, hvor det så hejses helt op igen.

Der kan som sagt også være andre tilfælde, hvis man afholder en national sørgedag, måske i tilfælde af en konges el. dronnings afgåen ved døden, eller hvis der er sket en tragisk begivenhed som påvirker den brede befolkning.

Regler

Der er nogle specifikke regler for hejsning der skal følges, når flaget skal stå på halv.

Når flaget skal sættes på halv, skal det først hejses i top, hvorefter det hejses ned så den nederste kant på flaget står ud for midten af flagstangen. Flaget skal som altid tages ned ved solnedgang.

I tilfælde af begravelser og bisættelser, hejser man flaget til tops igen når begivenheden er slut.

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame