Angola flag

af | mar 14, 2022 | Flag, Sort, gul, rød, Stjerner | 0 Kommentarer

Du kan herunder klikke dig videre, alt efter om du ønsker at købe eller downloade Angola flag. Det er gratis at downloade flag som .PNG filer via vores side, men de må ikke bruges i kommerciel sammenhæng.

Angolas flag, som vi kender den i dag, blev officielt vedtaget ved landets uafhængighed fra Portugal i 1975. Flagets design afspejler landets historie og kamp for uafhængighed. Det består af to horisontale striber i rød og sort.

Det angolanske flags farver og betydning

Den røde stribe symboliserer frihedskampen og blodet, der blev udgydt under uafhængighedskrigen, mens den sorte stribe repræsenterer det afrikanske kontinent. I midten af flaget er der et gult emblem, der omfatter en del af et tandhjul, en machete og en stjerne, hvilket symboliserer industri, landbrugsarbejde og internationalisme.

Ligesom mange andre nyere flag, bære det angolanske flag en betydning der er relateret til kampen for landets selvstændighed og ikke mindst hvad det krævede og for hvem det der blev kæmpet.

Hvad hedder folk fra Angola?

Personer fra Angola kaldes almindeligvis for angolanere.

I Angola kan indbyggerne også blive refereret til ved hjælp af mere lokalt betonede betegnelser, afhængig af deres etniske eller regionale tilhørsforhold. På engelsk refereres folk fra Angola som “Angolans”.

Hvad hedder Angolas hovedstad?

Angolas hovedstad hedder Luanda. Luanda er den største by i Angola og fungerer som landets politiske, økonomiske og kulturelle centrum. Byens befolkning varierer i skøn, men den er kendt for at være en af de hurtigst voksende byer i verden, med en befolkning på flere millioner. Luanda har oplevet hurtig urbanisering og befolkningstilvækst, hvilket har skabt både økonomiske muligheder og udfordringer for byen.

Find et flag

Reklame

Andre flag

Reklame